Brood

In onze winkel verkopen wij dagelijks vers brood, zowel gistbrood als desembrood, van verschillende bakkers. Wij hebben een oven waarin wij dagelijks brood en banket afbakken zodat u op elk moment van de dag  vers brood bij ons kunt verkrijgen. Het brood en banket is altijd vegetarisch, meestal koemelkvrij, vaak suikervrij, en in enkele gevallen ook glutenvrij. Wanneer u verzekerd wilt zijn van een speciaal brood kunnen wij dat voor u bestellen. Daarnaast verkopen wij een assortiment verse koeken en (hartige) taarten.

Gist of Desem?
Er bestaat gistbrood en natuurdesembrood. Gistbrood is het brood wat de meesten van ons wel kennen. Gemaakt met gist als rijstmiddel. Zuurdesem is bij het grote publiek minder bekend en minder populair.

Gistbrood rijst dankzij de commerciële gist. Gist is een schimmel en zet glucose om in alcohol en koolzuurgas. In dit broodgeval dus in koolzuur. Waardoor het brood lekker luchtig wordt.
Natuurdesem wordt gemaakt van (biologisch) meel en water. Het vergist bij een fijne temperatuur spontaan, dankzij melkzuurbacteriën. Dit duurt ongeveer een week. Het brood wordt minder luchtig, maar wel veel smeuïger!

 

Onze bakkers zijn:

Bakkerij Zonnemaire    dagelijks

Zonnemaire is een groot familiebedrijf van Ad van der Westen uit Waspik. Ze leveren biologische gist- en desembroden, gebak en koeken. Bij deze bakker kunnen we ook vers glutenvrij brood bestellen! Zonnemaire levert dagelijks.

Bakkerij Edel    ma-woe-vrij

Edel is een kleine bakkerij uit Hillegom die gespecialiseerd is in het bakken van biologisch natuurdesembrood. Het brood van Edel is een speciaal en erg lekker product. Wij verkopen het tarwebrood, speltbrood, verschillende soorten tarwe-rijstbrood en rozijnenbrood. Edel levert op maandag, woensdag en vrijdag rond 12 uur. Dan is het dus echt vers!