Producten

Verswaren:

Elke dag leveren onze versleveranciers dagvers brood, groente en zuivel (heeft u wel eens onze romige acidophilusmelk of de volle smaak van onze magere kwark geproefd?). Bij de Groene Juffers kunt u ook elke week een groente- of fruitpakket bestellen (van Odin of Vitatas).
Natuurvoeding betekent: dagvers, knapperig brood (met natuurdesem of gist) op basis van versgemalen granen en zaden. Ambachtelijke kazen vers van het mes uit binnen- en buitenland.

Kruidenierswaren:

Wilt u uzelf en uw kinderen bewust en heerlijk voeden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor goede, smakelijke voeding zonder onnodige toevoegingen. Wij bieden een volledig assortiment voor een gezond ontbijt, een smakelijke lunch of een (al dan niet) uitgebreid heerlijk diner. We hebben een ruim assortiment babyvoeding wat diverse pappen, kant-en-klare potjes, flesvoeding, en snacks (allemaal van biologische of biologisch-dynamische oorsprong). En vergeet niet onze Engelse knijpflacons met groente en fruit, zoals sweet potato, broccoli & carrots, echte hardlopers!

Versnaperingen als koek, gebak en snoepgoed zonder toegevoegd suiker zijn er voor mensen die geen suiker mogen of willen eten. Voor hyperactieve kinderen (ADHD) is snoep zonder kunstmatige toevoegingen een uitkomst. Glutenvrije producten voor mensen met een gluten-intolerantie. Voeding moet niet alleen gezond zijn, voeding moet daarnaast natuurlijk ook lekker zijn. En ook daarin onderscheidt natuurvoeding zich.

Vleesvervangers:
Voor vegetariërs of voor mensen die gewoon eens iets anders dan vlees willen eten zijn er veel gezonde vleesvervangers. Wij verkopen naast de ‘traditionele’ tofu, tempeh en seitan ook veel heerlijke vleesvervangers van o.a. Provamel, Healthy Planet en Paddenstoel. Bijzonder zijn de producten van De Vegetarische Slager. Zij hebben geheel nieuwe vleesvervangers ontwikkeld op basis van o.a. het eiwitrijke Lupinemeel. Op basis van lupine en soja verkopen wij o.a. vegetarische kroketten, saté-spiesjes, gehakt, gehaktballen, gerookte spekjes en gekruide wokstukjes. Veel van deze producten zijn zelfs veganistisch!

Het gemak dient de mens: kant-en-klare soepen & diepvriesmaaltijden

Heeft u een keer geen zin om zelf uitgebreid te kokkerellen? Sinds kort kunt u bij ons heerlijke kant-en-klare soepen vinden van de Oorsprong (bijvoorbeeld kokos-wortelsoep, pompoensoep en romige preisoep), vleesstoofpotten en quiches. Daarnaast hebben wij een uitgebreid assortiment kant-en-klare soepen van De Kleinste Soepfabriek. Even opwarmen en smullen maar!

Wat bieden wij nog meer voor een snelle, verantwoorde maaltijd? (Diepvries) pizza’s, de diepvriesmaaltijden van Ting (o.a. hutspot, zuurkoolstamppot, Keniase schotel, boerenkoolstamppot) en de conserven van Danival (tortellini met seitan).

 

 

 

Natuurlijke cosmetica

Naast gezonde voeding verkopen wij ook gezonde cosmetica. Deze produkten zijn vrij van parabenen (aardoliederivaten) en de ingredienten zijn (zoveel mogelijk) van biologische oorsprong. Natuurlijk worden ze niet getest op dieren. Bovendien zijn ze superieur van kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de huidverzorgingsproducten van dr. Hauschka, Lavera, Weleda, de Traay of dr. Bronner.

Mensen willen genieten van het leven en ook hun kinderen laten genieten. Of ze jong zijn of als ze een dagje ouder worden. Voorop staat dat iedereen graag gezond wil blijven. Naast voldoende beweging en frisse lucht is gezond voedsel daarbij van groot belang. Diverse wetenschappelijke onderzoeken wijzen er op dat er een directe relatie is tussen een gezonde, evenwichtige voeding en een goede gezondheid tot op hoge leeftijd.

 

In de natuurvoedingswinkel kunt u terecht voor zuivere voedingsmiddelen zonder chemische toevoegingen. Door de juiste voedselkeuze kunnen we onze gezondheid behouden en versterken. Denk daarbij met name aan groente en fruit. Ze zijn rijk aan anti-oxidanten die de celafbraak tegengaan en zo verouderingsprocessen vertragen. Maar er zijn veel meer natuurvoedingsproducten die direct de gezondheid kunnen beïnvloeden. Lijnzaad(olie) en lynolax dieetontbijt verbeteren de stoelgang. De juiste vetzuren (o.a. Perfect Balance of Amanprama) beschermen het hart en de bloedvaten en werken gunstig bij huidproblemen. Cranberry in de vorm van capsules of sap helpt bij blaasproblemen.
Versnaperingen als koek, gebak en snoepgoed zonder toegevoegd suiker zijn er voor mensen die geen suiker mogen of willen eten. Voor hyperactieve kinderen (ADHD) is snoep zonder kunstmatige toevoegingen een uitkomst. Glutenvrije producten voor mensen met een gluten-intolerantie. Voeding moet niet alleen gezond zijn, voeding moet daarnaast natuurlijk ook lekker zijn. En ook daarin onderscheidt natuurvoeding zich.
Natuurvoeding betekent ook: overheerlijke notenpasta´s, fruitbeleg, koudgeslingerde honing, koekjes, gebak, snoepgoed, fruitsappen, een breed scala olieen, mediterrane specialiteiten en wijnen. Kortom, diverse delicatessen afkomstig uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw. En uiteraard kunt u in de natuurvoedingszaak terecht voor uitgebreide informatie over onze producten en adviezen voor uw gezondheid. Ook voor diverse cadeau-ideeën.